×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem
60 minut , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Smažení ,

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Co budu potřebovat

Na čatní:
900 g švestek
2–3 šalotky, nakrájené najemno
5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
220 ml čerstvé pomerančové šťávy Nyní v akci
100 ml suchého červeného vína
140 g rozinek Nyní v akci
1 kousek celé skořice
50–70 g hnědého třtinového cukru
půl lžíce mletého chilli
1 snítka tymiánu
Na sýr:
4 hermelíny Nyní v akci
60 g strouhanky
125 g sezamových semínek
1–2 vejce, prošlehaná
slunečnicový olej na smažení Nyní v akci

Jak na to?

1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2. Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj