Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem
Albert logoAlbert logo
  • Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem
Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Cibule šalotka 2,5 ks
  • Švestky 900 g
  • Zázvor 5 cm
  • Červené víno 100 ml
  • Pomerančová šťáva 220 ml
  • Rozinky 140 g
  • Skořice celá 1 ks
  • Cukr tmavý 60 g
  • Chilli mleté 1/2 plž
  • Hermelín 4 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Strouhanka 60 g
  • Sezam 125 g
  • Vejce 1,5 ks
  • Olej slunečnicový
  • Cibule šalotka 2,5 ks
  • Švestky 900 g
  • Zázvor 5 cm
  • Červené víno 100 ml
  • Pomerančová šťáva 220 ml
  • Rozinky 140 g
  • Skořice celá 1 ks
  • Cukr tmavý 60 g
  • Chilli mleté 1/2 plž
  • Hermelín 4 ks
  • Tymián čerstvý 1 snít.
  • Strouhanka 60 g
  • Sezam 125 g
  • Vejce 1,5 ks
  • Olej slunečnicový

Příprava

1
Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2
Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.
1
Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2
Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 16 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 16 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.