×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní makrelové tousty
20 minut , Nízká náročnost , Středomořská , Pomazánky ,

Pikantní makrelové tousty

Co budu potřebovat

1 uzená makrela AQ Nyní v akci
1 malá chilli paprička, zbavená semeníku, nasekaná najemno
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2 balení lučiny ve staniolu Nyní v akci
1 vejce, natvrdo uvařené, nastrouhané
1 lžíce zakysané smetany AQ Nyní v akci
trocha mléka ABio Nyní v akci
30 g strouhaného parmazánu
1 limetka
sůl
4–6 plátku tmavého chleba Nyní v akci
malé lístky bazalky AQ na ozdobu

Jak na to?

Uzenou makrelu prsty ruky rozevřete a oberte maso nejprve zjedné strany mezi kostrou a kůží, pak zdruhé strany. Pozor na drobné kůstky. Maso dejte do misky s vyšším okrajem, přidejte nasekanou chilli papričku, petrželku, obě lučiny, nastrouhané vajíčko a zakysanou smetanu. Zadní stranou vidličky rozmačkejte a promíchejte. Je-li potřeba, přidejte pár kapek mléka. Nakonec vmíchejte parmazán, ochuťte štávou z limetky asolí. Chléb dejte pod gril a dokřupava jej opečte. Na každý plátek dejte pořádnou vrstvu pomazánky a ozdobte ji lístky bazalky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 11,90 cena před slevou: 14,90
    sleva: −20 %
  • současná cena: 16,90 cena před slevou: 21,90
    sleva: −22 %
  • současná cena: 12,90 cena před slevou: 17,90
    sleva: −27 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj