×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní makrelové tousty
20 minut , Nízká náročnost , Středomořská , Pomazánky ,

Pikantní makrelové tousty

Co budu potřebovat

1 uzená makrela AQ
1 malá chilli paprička, zbavená semeníku, nasekaná najemno
1 lžíce nasekané hladkolisté petrželky
2 balení lučiny ve staniolu Nyní v akci
1 vejce, natvrdo uvařené, nastrouhané Nyní v akci
1 lžíce zakysané smetany AQ
trocha mléka ABio Nyní v akci
30 g strouhaného parmazánu
1 limetka
sůl
4–6 plátku tmavého chleba Nyní v akci
malé lístky bazalky AQ na ozdobu

Jak na to?

Uzenou makrelu prsty ruky rozevřete a oberte maso nejprve zjedné strany mezi kostrou a kůží, pak zdruhé strany. Pozor na drobné kůstky. Maso dejte do misky s vyšším okrajem, přidejte nasekanou chilli papričku, petrželku, obě lučiny, nastrouhané vajíčko a zakysanou smetanu. Zadní stranou vidličky rozmačkejte a promíchejte. Je-li potřeba, přidejte pár kapek mléka. Nakonec vmíchejte parmazán, ochuťte štávou z limetky asolí. Chléb dejte pod gril a dokřupava jej opečte. Na každý plátek dejte pořádnou vrstvu pomazánky a ozdobte ji lístky bazalky.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 24,90 cena před slevou: 29,90
    sleva: −16 %
  • současná cena: 14,90 cena před slevou: 16,90
    sleva: −11 %
  • současná cena: 22,90 cena před slevou: 34,90
    sleva: −34 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj