×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní kuřecí játra
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Pikantní kuřecí játra

Co budu potřebovat

250 g rýže Nyní v akci
sůl
3 hřebíčky
slunečnicový olej na smažení
1 cibule, nakrájená na měsíčky
1 stroužek česneku
400–500g balení chlazených kuřecích jater
1 lžička sušeného tymiánu
půl lžičky grilovacího koření AQ
půl lžičky pálivé papriky
4 lžíce kečupu jemného AQ Nyní v akci
4 lžíce kečupu ostrého AQ Nyní v akci
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané najemno
petrželka na ozdobu
1 lžíce másla

Jak na to?

Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a pak ji dejte vařit do osolené vody. Přihoďte tři hřebíčky. Slunečnicový olej rozpalte v pánvičce s vyšším dnem, vsypte cibuli a čtyři minuty opékejte, přidejte česnek a po minutě i dobře očištěná játra, nakrájená na kousky velikosti sousta. Patnáct minut opékejte. Osolte, přidejte tymián, grilovací koření i pálivou papriku, promíchejte a na závěr přidejte i oba kečupy. Nechte prohřát, vmíchejte petrželku a podávejte s rýží, ze které jste odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj