Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPikantní kuře na pivu a medu
Albert logoAlbert logo
  • Pikantní kuře na pivu a medu
Pikantní kuře na pivu a medu

Pikantní kuře na pivu a medu

Snadné
46-60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pivo světlé 250 ml
  • Chilli omáčka 1/2 člž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Med 2 plž
  • Sůl
  • Kuřecí stehna 6 ks
  • Mouka hladká 1,5 člž
  • Pepř
  • Olej olivový 5 plž
  • Cibule 1 ks
  • Česnek 2 strouž.
  • Pivo světlé 250 ml
  • Chilli omáčka 1/2 člž
  • Balzamikový ocet 1 plž
  • Med 2 plž
  • Sůl
  • Kuřecí stehna 6 ks
  • Mouka hladká 1,5 člž
  • Pepř

Příprava

1
V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
2
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut, maso během vaření otáčejte.
3
Podávejte s pečivem nebo s rýží.
1
V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
2
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut, maso během vaření otáčejte.
3
Podávejte s pečivem nebo s rýží.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 5 dní

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 12 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.