×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní kuře na pivu a medu
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká ,

Pikantní kuře na pivu a medu

Co budu potřebovat

5 lžic olivového oleje
1 velká cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, drcené
250 ml piva, ideálně typ ale Nyní v akci
1 lžíce balzamikového octa
2 lžíce medu
½ lžičky chilli omáčky + k podávání
6 horních kuřecích stehen Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
1–2 lžičky hladké mouky

Jak na to?

V kastrůlku rozehřejte olej, přidejte cibuli a na mírném plameni ji nechte osmahnout do zlaté barvy, trvá to 10–15 minut. Přimíchejte česnek a po půlminutě přilijte polovinu piva, balzamikový ocet, med a chilli omáčku. Míchejte, aby směs zhoustla a trochu se zredukovala. Pak odstavte.
Kuřecí díly ze všech stran osolte, opepřete a poprašte moukou. Zvyšte plamen, do pánve vlijte zbylý olej a maso opečte ze všech stran, stačí asi 3 minuty z každé strany. Přilijte připravenou omáčku a přidejte zbývající pivo. Pánev přiklopte pokličkou, snižte plamen a duste tak dlouho, až bude kuře hotové – stačit by mělo asi 10 minut; maso během vaření otáčejte.
Podávejte s pečivem nebo s rýží.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 41,90
    sleva: −28 %
  • současná cena: 6,50 cena před slevou: 7,90
    sleva: −17 %
  • současná cena: 10,90 cena před slevou: 13,90
    sleva: −21 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj