×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pikantní bůček
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky ,

Pikantní bůček

Co budu potřebovat

125 ml omáčky hoisin
90 g tmavého třtinového cukru
125 ml ústřicové omáčky
8 stroužků česneku, rozmělněných nožem
1 lžíce jemně nastrouhaného čerstvého zázvoru
2 kg bůčku AQ, na plátky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Omáčku hoisin, cukr, ústřicovou omáčku, rozmělněný česnek, zázvor a 250 ml vody smíchejte v míse. Plátky bůčku rozložte na hlubší plech vyložený pečicím papírem, přelijte marinádou a přikryté alobalem pečte hodinu a čtvrt. Sejměte alobal a pečte dalších pětadvacet minut. Poté zvyšte teplotu v troubě na 200 °C a dvacet minut dopečte. Vytáhněte z trouby, nechte deset minut odpočinout a pak podávejte.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj