×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Perníková chaloupka
60 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla ,

Perníková chaloupka

Co budu potřebovat

NA TĚSTO [Těsto]
650 g hladké mouky
10 g jedlé sody nebo prášku do pečiva Nyní v akci
250 g moučkového cukru
100 g rozehřátého medu
2 lžíce kakaa
50 g másla pokojové teploty
4 vejce
2 lžíce perníkového koření (nebo v dávkách na špičku nože: mletý anýz, hřebíček, nové koření a skořice)
NA CUKROVOU POLEVU
1 bílek
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
NA OZDOBU
bonbóny, želé, lízátka apod.
ŠABLONY
2 díly střechy: 12×15 cm, 2 boční stěny:
11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, ákladna průměr 20–25 cm.

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon (viz níže) vykrajujte díly chaloupky. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
Na cukrovou polevu smíchejte ingredience v míse a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj