Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPerníková chaloupka s polevou
Albert logoAlbert logo
  • Perníková chaloupka s polevou
Perníková chaloupka s polevou

Perníková chaloupka s polevou

Snadné
46-60 minut
3/5
Americká
Vánoce
Dezert

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 650 g
  • Kypřící prášek 10 g
  • Med 100 g
  • Kakao 2 plž
  • Vejce 4 ks
  • Perníkové koření 2 plž
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Cukr moučkový 450 g
  • Lízátka
  • Lentilky
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Papírové šablony
  • Bonbony
  • Máslo 50 g
  • Mouka hladká 650 g
  • Kypřící prášek 10 g
  • Med 100 g
  • Kakao 2 plž
  • Vejce 4 ks
  • Perníkové koření 2 plž
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Cukr moučkový 450 g
  • Lízátka
  • Lentilky
  • Citronová šťáva 1 plž
  • Papírové šablony
  • Bonbony

Příprava

1
Na těsto zpracujte hladkou mouku, jedlou sodu, 250 g moučkového cukru, rozehřátý med, kakao, máslo pokojové teploty, 4 vejce a perníkové koření do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
2
Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon vykrajujte díly chaloupky. Šablonu si připravte v rozměrech: 12×15 cm na 2 střechy, 2 boční stěny:11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, základna průměr 20–25 cm. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
4
Na cukrovou polevu smíchejte v míse 1 bílek, 200 g moučkového cukru a 1 lžíci citronové šťávy a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.
1
Na těsto zpracujte hladkou mouku, jedlou sodu, 250 g moučkového cukru, rozehřátý med, kakao, máslo pokojové teploty, 4 vejce a perníkové koření do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
2
Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon vykrajujte díly chaloupky. Šablonu si připravte v rozměrech: 12×15 cm na 2 střechy, 2 boční stěny:11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, základna průměr 20–25 cm. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
3
Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
4
Na cukrovou polevu smíchejte v míse 1 bílek, 200 g moučkového cukru a 1 lžíci citronové šťávy a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.