×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Perníčky
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Sladká jídla , Vánoce ,

Perníčky

Co budu potřebovat

40 g másla, nakrájeného na kousky
175 g medu
200–250 g hladké mouky
½ lžičky sody
1 lžička mletého zázvoru
1 lžička mleté skořice
1 lžíce pomerančové kůry, jemně nastrouhané
1 lžíce mléka Nyní v akci
NA POLEVU
400 g moučkového cukru
1 lžička medu
60 ml vařící vody Nyní v akci
stříbrné kuličky

Jak na to?

Troubu předehřejte na 160 °C. Máslo a med přiveďte v rendlíku k varu, snižte plamen a nechte 2 minuty zvolna probublávat. Sundejte z plamene a nechte trochu vychladnout. Mouku, sodu, zázvor, skořici, pomerančovou kůru, mléko a máslovou směs dobře promíchejte a dejte na 20–30 minut chladit do lednice. Těsto rozválejte a vykrajujte tvary, přendejte je na pečicím papírem vyložený plech a nechte je tam chvíli stát. Pečte 10–12 minut. Vychladlé zdobte polevou. Tu připravíte tak, že vyšleháte cukr, med a vodu dohladka. Nakonec ozdobené perníčky poprašte mletým zázvorem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj