×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Těstoviny penne s boloňskou omáčkou
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Italská , Omáčky , Vaření ,

Těstoviny penne s boloňskou omáčkou

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 cibule
1 mrkev
2 stroužky česneku
500 g mletého hovězího masa Nyní v akci
680 ml rajčatové omáčky
500 ml hovězího vývaru
2,5 lžičky sušené majoránky
400 g těstovin penne Nyní v akci
sůl
pepř
100 g čerstvého špenátu
plátky parmazánu

Jak na to?

Boloňské těstoviny zná jistě každý z vás. Zde je recept na italské penne s boloňskou omáčkou.

1) V hrnci rozpalte olej, zprudka na něm opečte cibuli a mrkev a po 5 minutách i česnek a hovězí maso.

2) Poté vmíchejte omáčku, vývar a majoránku.

3) Přiveďte k varu, vsypte (neuvařené) těstoviny a na mírném ohni vařte přiklopené 15–20 minut.

4) Osolte, opepřete, vmíchejte špenát a posypte parmazánem.

Tip do kuchyně

 

Na tento recept můžete použít těstoviny, které máte nejraději, od špaget přes tortelini až po gnochi.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj