×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pěna z bílé čokolády
120 minut a více , Dezert , Střední náročnost , Česká ,

Pěna z bílé čokolády

Co budu potřebovat

250 g bílé čokolády
60 ml mléka Nyní v akci
3 vejce, bílky a žloutky odděleně
350 ml nejhustší smetany ke šlehání
červená potravinářská barva

Jak na to?

Čokoládu nalámejte do rendlíku, přilijte k ní mléko a rendlík posaďte na hrnec s vroucí vodou. Přesvědčte se, že se bublinky nedotýkají dna rendlíku s čokoládou a mlékem, a obojí promíchejte do hladkého krému. Sejměte z ohně a nechte 5 minut zchladnout. Pak přidávejte jeden po druhém žloutky a zašlehávejte je ke směsi. Smetanu ušlehejte dotuha a vmíchejte ji k čokoládové směsi. Nakonec ušlehejte dotuha bílky a rovněž je vmíchejte ke směsi. Rozdělte ji na dvě půlky a jednu obarvěte narůžovo. Pak obě barevné čokoládové pěny na střídačku navrstvěte do 6 skleniček o objemu zhruba 125 ml. Dejte na 3–4 hodiny chladit. Podávejte ozdobené šlehačkou.
Tip - Čokoládová pěna je velmi sytá, jedna sklenička je pro dvě osoby.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 24,90
    sleva: −18 %
  • současná cena: 17,90 cena před slevou: 19,90
    sleva: −10 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj