×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pekanovo-karamelové brownies
60 minut , Dezert , Střední náročnost ,

Pekanovo-karamelové brownies

Co budu potřebovat

450 g tmavé čokolády, nasekané Nyní v akci
140 g másla
350 g hnědého cukru Nyní v akci
4 vejce
105 g hladké mouky
NA PEKANOVÉ OŘECHY
220 g krupicového cukru
2 lžíce vody Nyní v akci
120 g pekanových ořechů Nyní v akci
1 lžička vločkové soli
NA KARAMELOVOU POLEVU
220 g másla
175 g hnědého cukru (lépe tmavšího) Nyní v akci
250 ml světlého kukuřičného sirupu Nyní v akci
400g konzerva kondenzovaného mléka
1 lžička vločkové soli
1 lžíce kvalitního kakaa, prosátého

Jak na to?

Nejdřív si připravte pekanové ořechy. Cukr a vodu dejte do rendlíku a nechte na středním plameni rozpustit, trvá to asi 4 minuty. Přidejte pekanové ořechy a sůl, promíchejte, aby se ořechy obalily, a nechte ještě 2–3 minuty problublávat dozlatova. Pak pekany přesuňte na plech vyložený pečicím papírem a nechte je zchladnout. Nasekejte je nahrubo a odložte stranou.

Troubu předehřejte na 160 °C. Čokoládu a máslo dejte do rendlíku a na mírném plameni za stálého míchání nechte rozpustit dohladka. Chvilku odstavte, aby čokoláda trochu vychladla. Cukr, vejce a mouku dejte do mísy a smíchejte s čokoládovou směsí. Vmíchejte zbývající čokoládu a těsto vlijte do pekáčku 20×30 cm vyloženého pečicím papírem. Pečte 40–45 minut. Nechte v pekáčku vychladnout.

Připravte si karamelovou polevu. Na mírném plameni rozpusťte v rendlíku máslo. Postupně za stálého míchání vsypte cukr. Pak přidejte kukuřičný sirup, kondenzované mléko a sůl a zvyšte plamen. Vařte zhruba 15 minut do zhoustnutí, občas promíchejte. Sundejte z plotýnky, vmíchejte kakao a přelijte přes brownies. Posypte pekanovými ořechy a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice ztuhnout. Nakrájejte na kousky a podávejte.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj