×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený zajíc po myslivecku
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Italská , Pro gurmány , Pečení ,

Pečený zajíc po myslivecku

Co budu potřebovat

900 g zaječích stehen
2 lžíce hladké mouky, smíchané se solí a pepřem
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 cibule, nasekané nadrobno
3 stroužky česneku, rozmělněné
velký svazek petrželky, nasekané
300 ml bílého vína
2 x 400g plechovka rajčat
asi 20 větších zelených oliv Nyní v akci
1 lžíce cukru k dochucení Nyní v akci
bramborová kaše k podávání

Jak na to?

Máte-li nějakého známého myslivce, určitě ho poproste o zajíce. Pak si můžete připravit lahodnou pochoutku pečený zajíc po myslivecku. Třeba vám k tomu přihodí ještě nějaký myslivecký tip.

1) Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.

2) Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.

3) Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.

4) Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.

5) Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.

6) Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.

7) Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.

8) Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.

9) Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.

10) Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.

11) Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.

Tip do kuchyně

 

Podávejte posypané zbytkem petrželky, nejlépe s bramborovou kaší.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj