Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený zajíc po myslivecku
Albert logoAlbert logo
  • Pečený zajíc po myslivecku
Pečený zajíc po myslivecku

Pečený zajíc po myslivecku

Máte-li nějakého známého myslivce, určitě ho poproste o zajíce. Pak si můžete připravit lahodnou pochoutku pečený zajíc po myslivecku. Třeba vám k tomu přihodí ještě nějaký myslivecký tip.
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience6 porcí

6 porcí
  • Zaječí stehna 900 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Bílé víno 300 ml
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Olivy zelené 20 ks
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Bramborová kaše
  • Zaječí stehna 900 g
  • Mouka hladká 2 plž
  • Olej olivový 3 plž
  • Cibule 2 ks
  • Česnek 3 strouž.
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Bílé víno 300 ml
  • Rajčata v plechovce 800 g
  • Olivy zelené 20 ks
  • Cukr krupicový 1 plž
  • Bramborová kaše

Příprava

1
Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
2
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
3
Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
4
Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
5
Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
6
Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
7
Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
8
Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
9
Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
10
Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
11
Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.
1
Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem.
2
Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci.
3
Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej.
4
Maso vyndejte z pánve a dejte stranou.
5
Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte.
6
Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky.
7
Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu.
8
Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené.
9
Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C.
10
Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby.
11
Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě 3 dny

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.