×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečený vrabec se špenátem a bramborovým knedlíkem

Co budu potřebovat

1 kg hovězí plece
sůl
2 lžičky kmínu
2–3 stroužky česneku, rozmělněné
2 velké cibule, nakrájené na kostičky
Na špenát:
1 lžíce sádla nebo másla
1 cibule
500 g mraženého špenátu
sůl, pepř
3 stroužky česneku
2 vejce
1 lžíce smetany
Na knedlíky:
1 kg brambor, uvařených ve slupce a zcela vychladlých Nyní v akci
300 g hrubé mouky nebo krupice
100 g škrobu
3 vejce
sůl

Jak na to?

1. Maso nakrájejte na větší kostky, osolte, okmínujte, promíchejte s česnekem a cibulí. Dejte do pekáčku a při 160 °C pečte doměkka, asi hodinu a půl.
2. Mezitím udělejte špenát a knedlíky. Na špenát na sádle zpěňte na kostičky pokrájenou cibuli, přidejte mražený špenát a nechte ho rozmrazit. Ochuťte solí, pepřem a česnekem, přidejte vejce, provařte a nakonec do špenátu vmíchejte lžíci smetany, aby zůstal zelený.
3. Vrhněte se na knedlíky. Brambory oloupejte a nastrouhejte na jemné straně struhadla. Přidejte k nim mouku, škrob, vejce, sůl a vymíchejte měkčí těsto. Z něj vytvořte čtyři knedlíky. Vařte je ve vroucí osolené vodě dvacet až pětadvacet minut. Podávejte vše společně: kousky masa, špenát a knedlíky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj