×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený pstruh s citronovou solí a aioli
Nízká náročnost ,

Pečený pstruh s citronovou solí a aioli

Co budu potřebovat

4 celí pstruzi, vykuchaní
100 g změklého másla Nyní v akci
4 stroužky česneku, na plátky
skrojky citronu k podávání Nyní v akci
NA CITRONOVOU SŮL [Sůl]
1 lžíce najemno strouhané citronové kůry Nyní v akci
2 lžíce vločkové soli
NA AIOLI
150 g majonézy Nyní v akci
2 stroužky česneku, prolisované

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Nejdřív si připravte citronovou sůl: kůru se solí důkladně promíchejte v malé misce. V jiné misce smíchejte majonézu s prolisovaným česnekem a uchovejte v chladu.
Malým, ostrým nožem udělejte do kůže pstruha několik zářezů. Smíchejte máslo s plátky česneku. Trochu směsi zapravte do zářezů, zbytek naneste do ryb. Pečte je na plechu vyloženém pečicím papírem 30–35 minut, aby byly propečené.
Podávejte s citronovou solí, aioli a skrojky citronu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj