Pečený paprikáš

Pečený paprikáš
Průměrné hodnocení 5 (2)
120 minut a více , Střední náročnost , Gurmán

Co budu potřebovat

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej Nyní v akci
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených
1 červená paprika, nakrájená na kostičky
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání Nyní v akci
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku


Sledujte nás
Nezmeškejte už nikdy ty nejlepší akce