Pečený paprikáš

Pečený paprikáš
Průměrné hodnocení 5 (4)
120 minut a více , Střední náročnost , Gurmán

Co budu potřebovat

500 g hovězího zadního
3–4 lžíce hladké mouky, hodně osolené a opepřené
olivový olej Nyní v akci
1 velká cibule, přepůlená a rozdělená na lupínky
2 stroužky česneku, rozmačkané Nyní v akci
250 g hnědých žampionů či hříbků, přepůlených Nyní v akci
1 červená paprika, nakrájená na kostičky Nyní v akci
1 lžíce pálivé papriky
2 lžičky kmínu
400g plechovka nakládaných rajčat
300 ml hovězího vývaru
1 malý svazek hladkolisté petrželky
bageta k podávání
zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Maso nakrájejte na kostky velikosti sousta a pak je obalte v ochucené mouce. V hrnci rozpalte lžíci oleje a nechte na něm maso zatáhnout a zhnědnout. Maso vyndejte, do hrnce naopak vsypte cibuli (je-li potřeba, přidejte olivový olej) a opečte ji dozlatova. Přidejte česnek, houby a papriku a opékejte pět minut do změknutí. Do hrnce vraťte maso, přidejte nakládaná rajčata a přilijte vývar. Přiklopte a dejte na dvě až dvě a půl hodiny do trouby, aby maso změklo a omáčka se stala krásně lepivou. Dosolte podle chuti a těsně před servírováním posypte nasekanou petrželkou. Podávejte s bagetou a zakysanou smetanou.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 169,00 cena před slevou: 229,00
    sleva: −26 %
  • současná cena: 34,90 cena před slevou: 44,90
    sleva: −22 %
  • současná cena: 29,90 cena před slevou: 39,90
    sleva: −25 %