×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený losos v listovém těstě se salátem
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Pro gurmány , Něco lehkého , Pečení ,

Pečený losos v listovém těstě se salátem

Co budu potřebovat

900 g listového těsta Nyní v akci
6 filetů (150g) z lososa
sůl + hrubá mořská sůl na posypání
2 žloutky - našlehané vidličkou
100 g polníčku
2 okurky - nakrájené na dlouhé plátky Nyní v akci
12 ředkviček - nakrájených na kolečka
Na dresink
2 lžíce nasekaného kopru
2 lžíce nasekané pažitky
80 ml červeného vinného octa
1 lžíce krupicového cukru
160 ml olivového oleje Nyní v akci
mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C a pusťte se do dresinku: kopr, pažitku, ocet, cukr a olej smíchejte v míse. Podle chuti přidejte sůl a pepř a dejte stranou.

2) Listové těsto rozválejte a nakrájejte na šest delších dílů.

3) Každý filet z lososa ze všech stran důkladně osolte a zabalte ho do jednoho pruhu listového těsta tak, aby ryba nebyla vidět.

4) Pak balíčky rozložte na lehce vymazaný plech. Potřete žloutky, posypte hrubou mořskou solí a dejte na 12 až 15 minut péct dozlatova.

5) Polníček, plátky okurky a tenká kolečka ředkviček smíchejte v míse.

6) Na talíře rozdělte pečeného lososa (pro větší efekt můžete balíčky překrojit), salát a pokapejte dresinkem. Ihned podávejte.

TIP DO KUCHYNĚ

Lososa můžete rovněž před obalením pokapat citronovou šťávou. Bude pak křehčí a jeho chuť se ještě více zvýrazní.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj