×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený králík s dušeným špenátem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečený králík s dušeným špenátem

Co budu potřebovat

4 králičí stehna Albert Quality
3 cibule Albert Quality
1 palice česneku
sůl
pepř
máslo
300 g špenátu Albert Quality
smetana ke šlehání Albert Quality
bramborový knedlík Albert Quality

Jak na to?

Králíka omyjte, osušte, osolte a potřete česnekem. Dvě cibule nakrájejte na měsíčky. Králíka vložte do pekáčku a zasypte cibulí, na každé stehýnko položte ještě kousek másla. Maso vložte do předehřáté trouby a dejte péct. V průběhu pečení podlévejte vodou nebo vývarem. Zbývající cibuli nakrájejte na drobné kostičky, osmahněte na másle a přidejte propláchnutý špenát. Ochuťte podrceným česnekem a solí. Přelijte smetanou a špenát
poduste do zhoustnutí. Bramborový knedlík připravte dle návodu.

Tip: nemáte-li rádi bramborový knedlík, vyzkoušejte houskový značky Albert Quality nebo vařené brambory Albert Quality. Oba výrobky stačí jednoduše ohřát dle návodu a můžete je ihned podávat.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj