×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený králík
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pečený králík

Co budu potřebovat

králík
1 dcl bílého vína
pórek
1 mrkev
řapíkatý celer
cibule
1 stroužek česneku
rozmarýn
olej Nyní v akci
máslo Nyní v akci
sůl
pepř
na přílohu:
houby portobello Nyní v akci
petrželka
kmín
majoránka
máslo Nyní v akci
olej Nyní v akci
sůl

Jak na to?

1. Veškerou zeleninu nakrájíme a vložíme na dno pekáčku. Králíka naporcujeme, osolíme a opepříme z obou stran a položíme na zeleninu.

2. Vše zalijeme bílým vínem a trochou oleje. Přidáme kousek másla a snítky rozmarýnu.

3. Pekáček vložíme do trouby předehřáté na 160 stupňů a necháme péct hodinu až hodinu a půl.

4. Mezitím si připravíme přílohu: na pánvi necháme rozehřát olivový olej a orestujeme na něm houby portobello. Osolíme, přidáme kmín, majoránku, nasekanou petrželku a kousek másla. Restujeme asi 2 minuty.

5. Na talíř nandáme houby, maso, polijeme směsí pečené zeleniny a podáváme.

Náš tip

 

Hledáte video s tímto receptem? Podívejte se na říjnový díl Školy vaření se Zdeňkem Pohlreichem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj