×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený hovězí krk na víně s noky
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Pečený hovězí krk na víně s noky

Co budu potřebovat

800 g hovězího krku nebo žeber
sůl a pepř
olivový olej Nyní v akci
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 cibule, nakrájená na půlkolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
3 stroužky česneku, nakrájené na plátky
3 lžíce švestkových povidel
1 větvička rozmarýnu
8 větviček tymiánu
100 ml červeného vína
NA NOKY
1 kg mořské soli
800 g brambor Nyní v akci
2 vejce
350 g hladké mouky
olivový olej Nyní v akci

Jak na to?

Rozehřejte troubu na 150 °C. Maso omyjte, osušte, osolte a opepřete. Na rozpáleném oleji v kastrolu, který se hodí do trouby, ho opečte ze všech stran. Vyndejte maso, na výpeku opečte nejprve cibuli a česnek a pak přidejte mrkev a celer s tymiánem, rozmarýnem, povidla a zalijte červeným vínem. Maso vraťte k zelenině, podlijte 200 ml vody a zakryjte poklicí. Pečte v troubě 3 a půl hodiny, maso občas podlijte trochou vody. Přibližně 40 minut před koncem pečení masa nasypte do dalšího pekáčku sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka.
Pečené brambory oloupejte, nechte vychladnout, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto, ze kterého tvarujte noky, které vařte v osolené vodě, dokud nevyplavou. Pak je vyjměte děrovanou naběračkou nebo sceďte do mísy. Pokapejte je olivovým olejem, aby se neslepily.
Maso vyndejte z pekáčku, šťávu propasírujte přes cedník. Podávejte s noky.

hovezi krkHovězí přední bez kosti krk

Vynikající kus hovězího masa, které
pečením nebo i vařením dokonale
změkne a přitom si zachová
výbornou chuť.

 

Více o mase najdete na maso.albert.cz

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj