×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený černý kořen se zázvorem a medem
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečený černý kořen se zázvorem a medem

Co budu potřebovat

450 g černého kořene, oloupaného
100 g zázvoru
kůra z 1 citronu, nastrouhaná
½ lžičky dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
½ lžičky soli
30 g másla
1 lžíce medu

Jak na to?

Černý kořen nakrájím na kusy dlouhé asi 8 centimetrů a dusím je na páře, až začnou měknout. Oloupám zázvor a škrabkou ho nakrájím na proužky. V míse promíchám zázvor, citronovou kůru a hořčici s olivovým olejem, osolím, přidám černý kořen a znovu promíchám. Vše rozložím do zapékací mísy, přikryju alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C hodinu peču. Po hodině sundám alobal, troubu zesílím na 180 °C a peču dalších 40 minut. V půlce pečení černý kořen obrátím. Nakonec přidám do zapékací mísy máslo a med, promíchám a vrátím do trouby na 10 minut, až kořen zkaramelizuje. Podávám jako přílohu nebo s bramborami jako samostatné jídlo.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj