×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený bůček s česnekem a šalvějí
10 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Pečený bůček s česnekem a šalvějí

Co budu potřebovat

2 palice česneku, stroužky oddělené
2 kg bůčku s kostí AQ, kůže nařezaná Nyní v akci
60 ml olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce hrubé mořské soli
velký svazek šalvěje

Jak na to?

Pečený bůček dokonale ochutí pečený česnek a krásně provoní šalvěj. Určitě vyzkoušejte.

1) Troubu předehřejte na 160 °C.

2) Neoloupané stroužky česneku dejte na dno pekáčku.

3) Bůček pomažte olivovým olejem a vetřete do něj sůl.

4) Pak jej položte do pekáčku – kůží dolů – a pečte 3 hodiny.

5) Zvyšte teplotu na 180 °C, obraťte bůček, přidejte šalvěj a dalších 30 až 45 minut dopečte, aby byl bůček krásně zlatavý a křupavý.

Tip do kuchyně

 

Bůček můžete podávat i za studena, ideálně však s kusem dobrého pečiva a společně s hořčicí a křenem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj