×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený bůček
120 minut a více , Střední náročnost ,

Pečený bůček

Co budu potřebovat

2 kusy vepřového bůčku bez kosti Nyní v akci
(každý přibližně 600g)
5 lžic cukru Nyní v akci
5 lžic soli
4 stroužky česneku, prolisované
2 lžíce kmínu

Jak na to?

Z masa odříznu kůži tak, aby vrstva tuku zůstala na bůčku. Cukr smíchám se solí a směs pečlivě ze všech stran vmasíruju do masa. Maso položím do pekáče, zakryju ho alobalem a nechám aspoň 6 hodin nebo i celou noc marinovat.
Troubu předehřeju na 220 °C, z pekáče sliju slanosladkou vodu a dám ho do trouby.
Peču 1 hodinu. Pokud by se cukr příliš připaloval a kouřil, trochu snížím teplotu.
Pak maso vyndám z trouby, potřu ho česnekem a posypu kmínem, vrátím do trouby, snížím teplotu na 120 °C a peču ještě 1 hodinu a 15 minut.
Potom maso vyndám, nechám ho trochu vychladnout a nakrájím na úhledné tenké plátky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj