×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený bůček
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pečený bůček

Co budu potřebovat

1 kg vepřového bůčku
150 g zázvoru
2 lžíce arašídového oleje
1–2 lžíce třtinového cukru Nyní v akci
1 svazek jarní cibulky
3 sušené chilli papričky
1 lžička pepře
2 lžíce tmavé sójové omáčky
1 hvězdička badyánu
1 svitek skořice
1 lžička soli

Jak na to?

Maso nakrájejte na pěticenti­metrové kostky a v pekáči je smíchejte s ostatními ingre­diencemi, přilijte 250 ml vody a při 160 °C pečte 2–3 hodiny.
Tip - K bůčku se skvěle hodí pečené brambory a celer. Stačí je vyskládat na plech, zakápnout oli­vovým olejem, posypat mořskou solí a po­malu péct.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj