×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečený bůček
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pečený bůček

Co budu potřebovat

80 ml citronové šťávy Nyní v akci
80 ml olivového oleje Nyní v akci
1 lžička mletého chilli
1/2 lžičky mletého kmínu
1/2 lžičky mleté sladké papriky
2–3 šalotky
2 lžičky tmavého třtinového cukru
sůl
pepř
300 g bůčku Nyní v akci
chléb Nyní v akci

Jak na to?

Citronovou šťávu, olej, chilli, kmín, papriku, šalotky, cukr, sůl i pepř promíchejte v míse. Přidejte do ní i maso a prsty vše dobře promíchejte a marinádu do něj vetřete. Dejte na hodinu marinovat do ledničky. Troubu předehřejte na 200 °C. Maso i s marinádou dejte na plech vyložený pečicím papírem a hodinu pečte. Podávejte s chlebem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj