×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem

Co budu potřebovat

675 g vepřového plecka
250–300 g slaniny vcelku Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř
kmín
1 kg špenátu
3 stroužky česneku
smetana
máslo
Na česnekovou omáčku:
120 ml čerstvé pomerančové šťávy Nyní v akci
4 lžíce Dijonské hořčice
2 lžíce medu
3 stroužky česneku
2 lžíce oleje Nyní v akci

Jak na to?

Pomerančovou šťávu, Dijonskou hořčici, med a česnek rozmixujte se 2 lžícemi oleje. Omáčku podle chuti osolte a opepřete a dejte stranou. Troubu předehřejte na 220 °C. Plecko prošpikujte slaninou, potřete ho olejem a pořádně ze všech stran osolte, opepřete a okmínujte. Pak ho zprudka opečte na pánvi, přendejte do pekáčku a pečte asi 45 minut, nebo dokud nezměkne. Ve velkém hrnci rozpalte asi 1 lžíci oleje, přidejte část špenátu, nechte zavadnout, přidejte další vrstvu a opakujte, dokud nebude v hrnci všechen špenát, vodu sceďte, pak vmíchejte utřený česnek, špenát podle chuti zjemněte smetanou a máslem, osolte a opepřete. Vepřové nakrájejte na plátky a servírujte se špenátem a česnekovou omáčkou.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj