×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené špenátové rizoto
30 minut , Hlavní chod , Nízká náročnost , Italská , Pečení ,

Pečené špenátové rizoto

Co budu potřebovat

1 lžíce olivového oleje ES Nyní v akci
2 stroužky česneku
250 g žampionů
4 plátky slaniny AQ Nyní v akci
300 g rýže arborio Nyní v akci
1 l slepičího bujonu AQ
50 g špenátu
50 g parmazánu
40 g másla ES
sůl
pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Olej rozpalte ve velké pánvi, nejlépe s nepřilnavým povrchem. Přidejte česnek, houby a slaninu a opékejte 5 minut dozlatohněda. Pak směs přendejte do zapékací mísy o objemu asi 2,5 litru, vsypte rýži, zalijte bujonem, dobře promíchejte, těsně překryjte alobalem a pečte 40 minut nebo dokud rýže neabsorbuje veškerou tekutinu. Nakonec vmíchejte špenát, parmazán a máslo a podle chuti osolte a opepřete.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj