Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené mrkvičky s pomazánkou
Albert logoAlbert logo
  • Pečené mrkvičky s pomazánkou
Pečené mrkvičky s pomazánkou

Pečené mrkvičky s pomazánkou

Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Velikonoce
Předkrm

Ingredience8 porcí

8 porcí
  • Vejce 4 ks
  • Křehké těsto 1 ks
  • Potravinářské barvivo
  • Sůl
  • Lučina 1 plž
  • Hořčice plnotučná
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Kopr 1 svaz.
  • Máslo 2 plž
  • Vejce 4 ks
  • Křehké těsto 1 ks
  • Potravinářské barvivo
  • Sůl
  • Lučina 1 plž
  • Hořčice plnotučná
  • Pažitka čerstvá 2 plž
  • Kopr 1 svaz.
  • Máslo 2 plž

Příprava

1
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
2
Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
3
Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazán­kou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
4
TIP: Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.
1
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto rozviňte a podélně nakrájejte na 8–10 dlouhých proužků. Každý proužek podélně stočte do dlouhého ,provázku‘ a ještě postupně rozválejte, aby se délka zvětšila. Pak ,provázky‘ těsně namotejte na kovové cukrářské trubičky. Těsto namotávejte od úzkého konce (tam jej dobře přitlačte) směrem nahoru.
2
Do mističky si nakapejte 30 kapek žlutého barviva a přidejte k němu jednu nebo dvě kapky červeného, abyste zís-kali oranžový ,nátěr‘. Potřete jím mrkve a pak je vyskládejte na plech.
3
Pečte 6–8 minut. V polovině můžete obrátit. Nechte 5 minut zchladnout, pak opatrně vyjměte kovové trubičky. Před podáváním naplňte mrkvičky pomazán­kou smíchanou z nastrouhaných vajec, másla, lučiny, hořčice, soli a pažitky. Ozdobte koprem, abyste vytvořili zdání mrkvové natě.
4
TIP: Pokud nechcete používat potravinářské barvivo, potřete těsto namotané na trubičce pouze lehce rozšlehaným vajíčkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.