×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené kuře s polentovými hranolky
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečené kuře s polentovými hranolky

Co budu potřebovat

1 biokuře o hmotnosti zhruba 1,5 kg
3 stroužky česneku, na jemné plátky
2 lžíce hrubé soli
1 lžička čerstvě namletého pepře
1 snítka čerstvého estragonu (případně 1 lžička sušeného)
30 g másla, změklého
3 lžíce medu ABio
Na polentové hranolky
500 g instantní kukuřičné polenty ABio
100 ml olivového oleje + na osmažení hranolků Nyní v akci
kousek másla
2 malé lžičky mořské soli

Jak na to?

1. Instantní polentu připravte podle návodu na obalu. Zabere vám to opravdu jen pár minut. Poté do vzniklé kukuřičné kaše vmíchejte olej a kousek másla. Dochuťte solí a kaši nalijte do nízkého pekáče předem vypláchnutého studenou vodou a nechte vychladnout.
2. Kuře omyjte a osušte. Smíchejte česnek, sůl, pepř a estragon a směsí naplňte břišní dutinu kuřete. Pak jej dejte do pekáčku, potřete máslem a následně i medem. Snažte se obojí rozetřít do všech záhybů kuřete. Dejte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte tři čtvrtě hodiny až hodinu. Troubu vypněte a kuře v ní nechte dalších pětačtyřicet minut dojít.
3. Ke konci této doby nakrájejte vychladlou polentu na hranolky a opečte je z obou stran na oleji, aby měly krásně křupavou kůrku. Podávejte společně.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj