×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené kuře s nádivkou
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečené kuře s nádivkou

Co budu potřebovat

kuře:
1 kuře v celku Nyní v akci
sůl a pepř
100 g másla
nádivka:
8 den starých housek, nakrájených na kostky a namočených v mléce
1 lžíce másla
1 cibule, nakrájená nadrobno
6 vajec, žloutky a bílky zvlášť
400 g vařeného uzeného masa Nyní v akci
2 hrsti nasekaných mladých kopřiv
hrst nasekané petrželky
sůl + čerstvě mletý pepř + špetka muškátového oříšku
sádlo na vymazání formy

Jak na to?

Kuře
1. Rozpalte troubu na 200 °C. Kuře zvenčí i zevnitř umyjte a osušte. Dobře ho celé osolte a pak ho naplňte nádivkou – jak dutinu, tak i pod kůží na prsou. Dolní otvor zašijte, nohy svažte k sobě, položte ho do pekáčku s kostkami másla poházenými na dně a dejte péct.
2. Po čtvrthodině kuře zkontrolujte a polijte šťávou, která se začne vypékat. Než se kuře upeče, polijte ho ještě několikrát. Po hodině do něj zkuste píchnout grilovací jehlou: až bude maso měkké, máte hotovo.
Nádivka:
1. Namočené housky zlehka vymačkejte a přimíchejte do nich na másle osmaženou cibuli, žloutky, na kostičky nakrájené uzené maso, kopřivy, petrželku, sůl a koření a dobře vše rukama promněte. Z bílků ušlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte do nádivky.
2. Hmotu, která se nevejde do kuřete, dejte péct zvlášť do formy (například na chlebíček) vymazané sádlem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj