×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami
120 minut a více , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Pečené jarní kuře s bramborovou kaší s houbami

Co budu potřebovat

4 zhruba půlkilová jarní kuřátka
sůl a čerstvě namletý pepř
8 stroužků česneku, rozmělněných
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
80 ml citronové šťávy
10 snítek čerstvého tymiánu
60 ml olivového oleje Nyní v akci
Na houbovou kaši
20 g sušených hříbků
1 kg brambor, pokrájených Nyní v akci
125 ml mléka Nyní v akci
40 g másla
Na petrželkový přeliv:
1 hrnku hladkolisté petrželky
2 stroužky česneku, rozmělněné
2 lžíce olivového oleje Nyní v akci
2 lžíce nastrouhané citronové kůry
2 lžíce citronové šťávy

Jak na to?

1) Omytá a osušená kuřátka ze všech stran osolte a opepřete. Položte je do pekáče, přidejte česnek, kůru i šťávu z citronu, tymián a vše přelijte olejem. Dejte na hodinu marinovat do chladu.

2) Troubu předehřejte na 200 °C a kuřátka 40 až 50 minut pečte.

3) Mezitím připravte houbovou kaši. Sušené hříbky rozmixujte najemno a spolu s bramborami je vsypte do velkého hrnce se studenou osolenou vodou.

4) Přiveďte k varu a vařte 12 až 15 minut, aby brambory změkly.

5) Sceďte, rozmačkejte a spolu s horkým mlékem a máslem ušlehejte do hladké kaše. Podle chuti osolte.

6) Vrhněte se na přeliv. Nasekanou petrželku, česnek, olej, citronovou šťávu i kůru, sůl a pepř smíchejte v misce.

7) Upečená kuřátka podávejte s kaší, pokapaná přelivem.

Tip do kuchyně

 

K pečenému kuřátku doporučujeme podávat i bramborovou kaši s bylinkami.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj