×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Pečené jarní kuře s bylinkovým pestem

Co budu potřebovat

160 g másla Nyní v akci
mletý černý pepř
sůl
6–8 mini kuřátek nebo jarních kuřátek
8 šalvějových lístků
2 biocitrony + 2 citrony k podávání Nyní v akci
Na bylinkovou omáčku:
4 lžíce olivového oleje Nyní v akci
4 stroužky česneku
2 cibule
2 plátky chleba Nyní v akci
4 lžíce piniových oříšků
1 svazek šalvěje
4 hrsti hladkolisté petrželky
360 ml kuřecího vývaru
Na šalvějovou sůl:
2 svazky šalvěje
2 lžíce soli

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 200 °C.

2) Máslo opepřete a nechte ho v pokojové teplotě povolit.

3) Kuřátkům opatrně uvolněte kůži na prsou a do vzniklého prostoru rozdělte většinu másla a šalvějové listy.

4) Citrony rozkrájejte na čtvrtky a rozdělte je do břišních dutin – do větších můžete dát čtvrtky dvě.

5) Nohy pak svažte kuchyňským provázkem k sobě a kuřátka ze všech stran osolte.

6) Zbylým máslem kuřátka potřete a pečte asi 35 až 45 minut doměkka.

7) Mezitím si připravte bylinkové pesto. Olej rozpalte na maximum, přidejte česnek, cibuli, chleba a piniové oříšky a 5 minut opékejte.

8) Přendejte je do mísy robotu, přidejte šalvěj, petrželku, vývar a pepř a rozmixujte nahrubo.

9) Vraťte na pánev a na středním ohni 2 až 3 minuty zahřívejte.

10) Na šalvějovou sůl rozmixujte sůl a šalvěj dohladka.

Tip do kuchyně

 

Kuřátka podávejte zalitá pestovou omáčkou a posypaná šalvějovou solí.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj