×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem
120 minut a více , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pečené krůtí stehno na rozmarýnu s bramborem

Co budu potřebovat

sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžíce másla Nyní v akci
2 krůtí stehna (každé přibližně 1,4 kg)
1 kg brambor, nakrájených na klínky Nyní v akci
1 cibule, nakrájená na klínky
10 stroužků česneku, oloupaných
2 bobkové listy
500 ml drůbežího vývaru
3 lžíce olivového oleje Nyní v akci
1 lžíce hladké mouky
bylinky - šalvěj, rozmarýn, petrželka

Jak na to?

Čekáte speciální hosty? Připravte speciální pokrm. Vyzkoušeli jste už recept na pečené krůtí stehno na rozmarýnu a šalvěji s bramborem.

1) Předehřejte troubu na 250 °C.

2) Malé snítky šalvěje, rozmarýnu a petrželky si dejte stranou a zbylé nasekejte nadrobno.

3) Smíchejte se solí, pepřem a máslem a vetřete do krůtích stehen.

4) Maso položte do hlubokého pekáče a pečte 30 minut.

5) Maso otočte a pečte do poloměkka.

6) Pak k němu přidejte brambory, cibuli, česnek, bobkový list a odložené snítky bylinek.

7) Přelijte vývarem, pokapejte olivovým olejem a pečte dalších 30 až 40 minut, až budou brambory měkké. Během pečení občas promíchejte.

8) Vyjměte pekáč z trouby, slijte z něj vypečenou šťávu do kastrůlku, maso přikryjte alobalem a nechte ho 20 minut odpočívat.

9) Mezitím si připravte omáčku.

10) Vypečenou šťávu v kastrůlku zaprašte moukou a vařte aspoň 15 minut do zhoustnutí.

11) Podle potřeby dosolte a dopepřete.

12) Brambory a maso rozdělte na talíře a přelijte omáčkou.

Tip do kuchyně

 

K tomuto pokrmu podávejte ideálně bílé víno. Samozřejmě pouze pro starší 18 let.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj