×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené kaštany
60 minut , Střední náročnost , Pečení ,

Pečené kaštany

Co budu potřebovat

1 kg čerstvých jedlých kaštanů
2 snítky rozmarýnu
125 g másla Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
trocha čerstvě strouhaného
muškátového oříšku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý kaštan na horní straně ostrým nožem nařízněte do kříže. Pak kaštany namočte na minutu do horké vody (díky vznikající páře se lépe propečou). Slijte vodu a nasypte je do velké mísy. Přidejte rozmarýn, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte, aby se kaštany obalily. V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte. Podle potřeby ještě dosolte a podávejte horké nebo teplé.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj