×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem
60 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem

Co budu potřebovat

1 kg malých brambor (v sezoně nových), oloupaných Nyní v akci
125 ml olivového oleje Nyní v akci
1 palice česneku, stroužky oddělené, neloupané
hrubá mořská sůl
3 větvičky rozmarýnu
Na česnekovou majonézu:
150 g majonézy
1–2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
2 stroužky česneku, rozmělněné nožem
1 lžíce sekané pažitky

Jak na to?

Hledáte ideální přílohu k pečenému masu? Zkuste zapečené brambory s česnekem a rozmarýnem.

Nejprve si připravte majonézu k podávání:
1) Smíchejte v misce majonézu, citronovou šťávu, česnek a pažitku a dejte vychladit do lednice.

2) Troubu předehřejte na 220 °C.

3) Brambory dejte do studené osolené vody a přiveďte k varu. Vařte zhruba 20 minut doměkka.

4) Sceďte je, osušte a každou promáčkněte spodní stranou lžíce.

5) Olej a stroužky česneku dejte na plech a na 5 minut vložte do trouby.

6) Přidejte brambory, promíchejte, osolte a pečte dalších 15 minut.

7) Obraťte je a po 10 minutách přidejte rozmarýn a pečte dalších 5 minut.

Tip do kuchyně

 

Podávejte s připravenou majonézou a nejlépe k pečenému či grilovanému masu.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj