×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené brambory s rozmarýnem
30 minut , Příloha , Nízká náročnost , Středomořská , Bezmasé , Pečení ,

Pečené brambory s rozmarýnem

Co budu potřebovat

6 malých zámeckých brambor Nyní v akci
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
mořská sůl, čerstvě mletý pepř, rozmarýn

Jak na to?

1) Předehřejte troubu na 180 °C.

2) Dobře omyté brambory vařte 10 minut ve slupce, poté je osušte, rozložte na pečicí papír a každý zmáčkněte, aby slupka pukla. Pokapejte je olivovým olejem,
posypte solí a čerstvě mletým pepřem.

3) Dejte na dvacet minut zapéct a nakonec ozdobte rozmarýnem.

Tip do kuchyně

 

Pečené brambory podávejte ideálně ke grilovanému masu. Můžete je ale podávat i například ke klasickému řízku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj