×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečené brambory s domácí tatarkou
90 minut , Příloha , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečené brambory s domácí tatarkou

Co budu potřebovat

2 žloutky
150 ml slunečnicového oleje
šťáva z 1 citronu Nyní v akci
1/2 lžičky dijonské hořčice
sůl
pepř
2 okurky nakládačky Nyní v akci
1 červená cibule
500 g brambor Nyní v akci
pálivá paprika
sušený tymián
olivový olej Nyní v akci

Jak na to?

Pečené brambory jsou u nás velmi oblíbené. Co takhle si k nim připravit domácí tatarskou omáčku?

1) Žloutky, olej, šťávu z citronu a hořčici dejte do nádoby z příslušenství tyčového mixéru.

2) Mixér ponořte až na dno, zapněte jej a pomalu s ním vyjíždějte nahoru. Trvá to jen pár sekund.

3) Tatarku podle chuti osolte a opepřete, vmíchejte nadrobno pokrájené okurky a cibuli.

4) Brambory posypte solí, pepřem, paprikou a tymiánem a zastříkněte olejem.

5) Pečte hodinu v troubě při 190 °C.

Podávejte s tatarkou.

Tip do kuchyně

 

Brambory s domácí tatarkou můžete jíst samostatně k večeři nebo je můžete podávat jako přílohu například k smaženému řízku.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj