×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená zelenina s kapustou
120 minut a více , Střední náročnost , Česká , Pečení ,

Pečená zelenina s kapustou

Co budu potřebovat

1,5–2 kg zeleniny (mrkev, řepa, dýně,
celer… mohou být i brambory), Nyní v akci
nakrájené na kousky
1 palice česneku, stroužky oddělené
a oloupané
6 lžic olivového oleje Nyní v akci
sůl a čerstvě mletý pepř
1 cibule, nasekaná
1 vrchovatá lžíce rajčatového protlaku Nyní v akci
2 konzervy loupaných rajčat (800 g)
1 lžíce sušeného oregana
200 g kapusty, nasekané
tabasco

Jak na to?

Předehřeje troubu na 250 °C. Na plech potažený pečicím papírem rozložte zeleninu (dýni přidejte o 10 minut později), česnek a vše pokapejte 3 lžícemi oleje, promíchejte a osolte. Pečte 45 minut, zeleninu průběžně obracejte. Mezitím rozehřejte v kastrolu druhou polovinu olivového oleje a opečte na něm doměkka cibuli. Jakmile začne zlátnout, přimíchejte rajčatový protlak a minutu ho míchejte. Prsty rozmačkejte konzervovaná rajčata a přidejte je do kastrolu, vlijte zbylou rajčatovou šťávu z konzerv, osolte, opepřete a přidejte oregano. Přiklopte a nechte probublávat tak dlouho, než se dopeče zelenina. Upečenou zeleninu – měla by být zlatá a zapíchnutá vidlička by jí měla snadno projít – vyndejte z trouby. Do kastrolu přimíchejte kapustu, nechte ji asi 5 minut změknout a přisypte upečenou zeleninu. Osolte, opepřete, a pokud chcete, podávejte s tabascem.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj