×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená zelenina s česnekovým dipem
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Pečení ,

Pečená zelenina s česnekovým dipem

Co budu potřebovat

2 střední červené řepy
½ celeru
1 mrkev
3 brambory Nyní v akci
sůl a pepř
2 snítky rozmarýnu
olivový olej Nyní v akci
Na dip
1 kelímek zakysané smetany Nyní v akci
2–3 lžičky bílého jogurtu Nyní v akci
3 stroužky česneku, prolisované
kousek zázvoru o velikosti palce, oloupaný a nastrouhaný najemno
sůl a pepř
bylinky podle chuti

Jak na to?

Oloupejte zeleninu a nakrájejte ji na přibližně stejně velké kousky. Rozpalte troubu na 200 °C. Pekáček vyložte pečicím papírem, naklaďte na něj zeleninu, osolte ji, opepřete a přidejte snítky rozmarýnu. Zeleninu rovnoměrně pokapejte olivovým olejem. Dejte do trouby a pečte dozlatova.
V misce promíchejte zakysanou smetanu, jogurt, česnek a zázvor. Osolte a opepřete a znovu promíchejte. Místo zázvoru a česneku můžete použít i další bylinky, například pažitku, bazalku nebo oregano.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj