×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená zelenina
60 minut , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečená zelenina

Co budu potřebovat

1 dýně hokkaido
1 kg brambor (malých, krásně kulatých) Nyní v akci
5–6 menších červených řep
3–4 cibule
10 šalotek
2 svazky mrkve
1 palice česneku
1 citron Nyní v akci
1 svazek tymiánu
olivový olej Nyní v akci
mořská sůl a čerstvě namletý pepř

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Dýni zbavte semen a nakrájejte na půlměsíčky. Brambory omyjte, případně vydrhněte kartáčkem a přepůlte. Řepu i cibuli oloupejte a přepůlte, větší kusy rozčtvrťte. Šalotky oloupejte, stejně tak mrkev. Tu zbavte i většiny natě (zhruba tři centimetry nechte). Palici česneku rozdělte na jednotlivé stroužky z citronu odkrojte dva větší kousky kůry. Nakonec vše smíchejte, rozdělte na dva plechy. Vmíchejte tymián a olej (zelenina by v něm neměla plavat, jen by se měla krásně lesknout), hodně osolte a opepřete a pečte třicet minut, nebo dokud není zelenina měkká.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj