×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená mořská ryba s pomerančovou marinádou
60 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Asijská , Z plechu , Něco lehkého , Pečení ,

Pečená mořská ryba s pomerančovou marinádou

Co budu potřebovat

600 g filetů z mořských ryb AQ
čerstvý koriandr AQ
plátky citronu a pomeranče
bílé pečivo k podávání Nyní v akci
Na citrusovou marinádu
1 stroužek drceného česneku AQ
1 lžíce římského kmínu
1 lžička mleté papriky (podle chuti Nyní v akci
sladké nebo pálivé)
1 lžička sušeného oregana
1 lžička soli
½ lžíce slunečnicového oleje BASIC
1 lžička strouhané pomerančové kůry
½ pomeranče Nyní v akci

Jak na to?

Pečená ryba je velmi lehké a dietní jídlo. Určitě si ji zkuste upéct s pomerančovou marinádou.

Začněte marinádou:
1) Smíchejte česnek, kmín, papriku, oregano a sůl.
2) Přilijte olej a přidejte pomerančovou kůru.
3) Z ostrouhaného pomeranče vylisujte v citrusovači šťávu a přidejte ji do směsi.
4) Promíchejte a marinádou potřete ryby. Marinujte aspoň půl hodiny.

5) Rozehřejte troubu na 200 °C a rybu pečte 7–10 minut.
6) Podávejte s čerstvým koriandrem, plátky citronů a bílým pečivem.

Tip do kuchyně

 

Rybu můžete stejným způsobem připravit na pánvi nebo na grilu. V případě grilu doporučujeme marinovanou rybu zabalit do alobalu, a pak teprve grilovat.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %
  • současná cena: 19,90 cena před slevou: 25,90
    sleva: −23 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj