×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená bělomasá ryba s vařenou brokolicí
30 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Středomořská , Pro gurmány , Něco lehkého , Pečení ,

Pečená bělomasá ryba s vařenou brokolicí

Co budu potřebovat

400 g bělomasé ryby Nyní v akci
1 červená chilli paprička
1 zelená chilli paprička
čerstvý zázvor
2 šalotky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce tmavého třtinového cukru
limetková šťáva Nyní v akci
čerstvý koriandr
brokolice

Jak na to?

Ideální dietní pokrm. Pečená bělomasá ryba, ke které se vařená brokolice jako příloha skvěle hodí.

1) Rozdělte 400 g bělomasé ryby na 4 porce a každou dejte na jeden arch pečicího papíru.

2) Postupně nasekejte 1 dlouhou červenou chilli papričku, 1 dlouhou zelenou chilli papričku, 4cm kousek čerstvého zázvoru a 2 šalotky najemno a směs rozdělte na ryby.

3) Na porce rovněž rozdělte asi 1 lžíci sójové omáčky a 1 lžíce tmavého třtinového cukru.

4) Zabalte do balíčku a na plechu pečte 15 až 20 minut při 180 °C.

5) Otevřete, zakápně­te čerstvě vymačkanou limetkovou šťávou, posypte čerstvým koriandrem a podávejte s vařenou brokolicí.

Tip do kuchyně

 

V letních měsících můžete rybu takto upéct i v alobalu na grilu. Bude hezky měkoučká a šťavnatá.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj