Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená kuřecí prsa s chřestem a parmazánovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Pečená kuřecí prsa s chřestem a parmazánovou kaší
Pečená kuřecí prsa s chřestem a parmazánovou kaší

Pečená kuřecí prsa s chřestem a parmazánovou kaší

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Brambory 600 g
  • Česnek 6 strouž.
  • Parmazán 100 g
  • Vývar kuřecí 300 ml
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Chřest bílý 28 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí prsní řízky 600 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Olej slunečnicový 20 ml
  • Brambory 600 g
  • Česnek 6 strouž.
  • Parmazán 100 g
  • Vývar kuřecí 300 ml
  • Smetana na vaření 100 ml
  • Chřest bílý 28 ks
  • Olej olivový 3 plž

Příprava

1
Omytá a osušená kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přendejte do zapékací mísy, přidejte oloupané stroužky česneku. Podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Během pečení maso polévejte výpekem.
2
Mezitím připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájené na kostičky uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte na kousky. Přidejte kostky másla pokojové teploty, horkou smetanu a metlou vymíchejte do hladké kaše. Osolte a opepřete podle chuti, nakonec vmíchejte 50 g nastrouhaného parmazánu.
3
Výpek přelijte do menšího hrnce a přiveďte k varu. Přilijte vývar, zbylý parmazán a vařte 2–3 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
4
Chřest oloupejte, krátce orestujte na olivovém oleji a nakonec osolte a opepřete.
5
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s kaší, chřestem a výpekem. Vše ozdobte hoblinkami parmazánu a petrželkou.
1
Omytá a osušená kuřecí prsa z obou stran osolte, opepřete a orestujte v rozehřáté pánvi na oleji dozlatova. Přendejte do zapékací mísy, přidejte oloupané stroužky česneku. Podlijte vodou a pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 20 minut. Během pečení maso polévejte výpekem.
2
Mezitím připravte bramborovou kaši. Brambory oloupejte a nakrájené na kostičky uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a rozšťouchejte na kousky. Přidejte kostky másla pokojové teploty, horkou smetanu a metlou vymíchejte do hladké kaše. Osolte a opepřete podle chuti, nakonec vmíchejte 50 g nastrouhaného parmazánu.
3
Výpek přelijte do menšího hrnce a přiveďte k varu. Přilijte vývar, zbylý parmazán a vařte 2–3 minuty, dokud omáčka mírně nezhoustne. Podle chuti osolte a opepřete.
4
Chřest oloupejte, krátce orestujte na olivovém oleji a nakonec osolte a opepřete.
5
Kuřecí prsa nakrájejte na plátky a podávejte s kaší, chřestem a výpekem. Vše ozdobte hoblinkami parmazánu a petrželkou.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 01.05.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.