×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená krůtí prsa s bramborami po indicku
40 minut , Hlavní chod , Střední náročnost ,

Pečená krůtí prsa s bramborami po indicku

Co budu potřebovat

350 g brambor Nyní v akci
½ lžičky kurkumy
1 lžička římského kmínu
1 citron Nyní v akci
pár snítek čerstvého koriandru
½ červené papriky
4cm kousek zázvoru
400–500 g krůtích prsou
olivový olej Nyní v akci

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Oloupejte brambory a nakrájejte je na 2,5cm kostičky. Vhoďte je do osolené vody, přiveďte k varu a 6 minut vařte, pak slijte a osušte.
Do misky dejte kurkumu, římský kmín a strouhanou citronovou kůru. Přimíchejte nahrubo nasekaný koriandr. Papriku zbavte semeníku a nakrájejte na malé kostičky, zázvor pokrájejte na sirky a přidejte ho ke směsi. Odložte si 3 plátky citronu a zbytek citronu vymačkejte do misky. Přisypte brambory.
Maso pokrájejte na řízky o velikosti drobné dlaně, pokapejte je olejem, osolte, opepřete a přidejte je k bramborám. Vše pořádně protřeste, aby se maso i brambory obalily kořením a vše přesuňte do pekáčku. Směs rozhrňte, aby byla v jedné vrstvě, na maso dejte kolečka citronu, znovu pokapejte olejem a pečte 25–30 minut, až maso bude zlatavé a propečené.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj