×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem
10 minut , Hlavní chod , Vysoká náročnost , Česká , Z plechu , Pečení ,

Pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem

Co budu potřebovat

8 plátků krkovice bez kosti AQ Nyní v akci
sůl, pepř
8 stroužků česneku, utřených nožem
6 vajec
5 lžic 12% smetany
hrst bylinek (petrželka, tymián)
2 lžíce dijonské hořčice
čerstvá strouhanka na obalování
olej na smažení
200 g slaniny Nyní v akci
3 cibule, nakrájené na kolečka

Jak na to?

Vyzkoušejte českou specialitu, kterou je pečená krkovice v těstíčku se slaninou a česnekem. Lahůdka, kterou k pivečku ocení nejen chlapi.

1) Plátky krkovičky mírně naklepejte rukou, hodně osolte a opepřete, a pak každý plátek potřete jedním rozmělněným stroužkem česneku.

2) Vejce smíchejte v misce se smetanou, nasekanými bylinkami a hořčicí.

3) Maso obalte nejprve ve strouhance, pak ve vajíčkovo-smetanové směsi a osmažte na rozpáleném oleji z obou stran dorůžova.

4) Mezitím vyskládejte dno pekáčku třetinou slaniny a koleček cibule.

5) Na vrstvy položte 4 osmažené krkovičky, na ně dejte druhou třetinu slaniny a cibule, zbylé 4 krkovičky a navrch zbývající slaninu a cibuli.

6) Přiklopené pečte hodinu až hodinu a půl v troubě předehřáté na 200 °C.

Tip do kuchyně

 

Podávejte k pivečku. V případě, že chcete tento recept připravit jako hlavní jídlo, zvolte bramborovou přílohu, jako je bramborová kaše. Skvěle se k tomuto pokrmu hodí i šťouchané brambory.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj