×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pečená dýně s česnekem a šalvějí
60 minut , Předkrm , Nízká náročnost , Česká , Chuťovky , Pečení ,

Pečená dýně s česnekem a šalvějí

Co budu potřebovat

1 dýně Hokkaido
4–6 stroužků česneku
10 malých šalotek
olivový olej Nyní v akci
sůl
pepř
svazek šalvějových lístků
Na dip:
2 kelímky sýru cottage
1 kelímek husté zakysané smetany
1 lžíce olivového oleje Nyní v akci
sůl
pepř podle chuti
2–3 stroužky česneku
1 velký svazek pažitky

Jak na to?

1. Větší plech vyložte pečicím papírem a jeden vedle druhého na něj vyskládejte měsíčky dýně. Mezi ně rozdělte česnek i šalotku, zastříkněte olejem, osolte a opepřete a dejte na 40 minut péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Na posledních 10 minut přidejte i šalvějové lístky. V průběhu pečení můžete obracet.
2. Zatímco se dýně peče, udělejte dip. V míse nejprve promíchejte sýr cottage se smetanou, přidejte olej, podle chuti osolte a opepřete a nakonec vmíchejte česnek i pažitku. Podávejte dohromady.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj