×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pažitkovosýrové suflé
20 minut , Předkrm , Střední náročnost , Česká , Chuťovky ,

Pažitkovosýrové suflé

Co budu potřebovat

25 g másla Nyní v akci
25 g hladké mouky
250 ml mléka Nyní v akci
citronová kůra
250 ml měkkého kozího sýru
50 g parmazánu
3 lžíce pažitky
5 vajec Nyní v akci
sůl

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Máslem vymažte čtyři keramické mističky o objemu 250 ml. Máslo rozpusťte v pánvi, přidejte mouku a minutu opékejte. Pomalu přilévejte mléko a nechte zhoustnout. Pak přidejte citronovou kůru i oba sýry, pažitku a 4 žloutky. Hodně osolte. Poté našlehejte všechny bílky do tuhého sněhu a opatrně je přidejte ke směsi a tu rozdělte do vymazaných kalíšků. Pečte asi 12–15 minut dozlatova.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj