×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Dort pavlova s pomeranči
90 minut , Dezert , Střední náročnost , Česká , Dorty , Narozeniny , Pečení ,

Dort pavlova s pomeranči

Co budu potřebovat

6 velkých bílků
1 a ½ lžičky kukuřičného škrobu
1 lžička vinného octa
špetka soli
250 g krupicového cukru
1 lžička vanilkového extraktu
1–2 pomeranče Nyní v akci
Na smetanový krém:
250 ml smetany ke šlehání
2 lžíce moučkového cukru
1 lžička vanilkového extraktu

Jak na to?

1) Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.

2) Bílky, kukuřičný škrob, ocet a sůl dejte do mísy a ručním elektrickým šlehačem ušlehejte do polotuha. Postupně přidávejte cukr a šlehejte do lesklé a pevné hmoty. Nakonec přidejte vanilkový extrakt.

3) Poté tuhé bílky přendejte na plech – vytvořte z nich kolo o průměru asi 25 cm a vysoké 5 cm. Pečte 10 minut.

4) Pak teplotu snižte na 90 °C a pečte dalších 40 až 50 minut.

5) Následně troubu vypněte, otevřete a nechte v ní pavlovu přes noc.

6) Před podáváním ji ozdobte smetanovým krémem a oloupanými dílky pomerančů.

7) Na krém ušlehejte smetanu dotuha, vmíchejte cukr a extrakt a nakonec opatrně i zakysanou smetanu.

Tip do kuchyně

 

Pavlovu můžete podávat i s jinými vašimi oblíbenými druhy ovoce, jako jsou jahody, borůvky nebo například mandarinky.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj