×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pastýřův koláč
90 minut , Hlavní chod , Střední náročnost , Česká , Pro gurmány , Pečení ,

Pastýřův koláč

Co budu potřebovat

2 lžíce oleje Nyní v akci
2 cibule
4 karotky
500 g mletého hovězího masa Nyní v akci
4 lžíce worcesterské omáčky
4 lžíce rajčatového pyré
2 kostky hovězího bujonu
1 kg brambor Nyní v akci
4 lžíce másla Nyní v akci
4 lžíce polotučného mléka
sůl
pepř

Jak na to?

Ve velkém kastrolu vhodném do trouby na rozehřátém oleji osmahněte cibuli, poté přidejte nastrouhanou mrkev a lehce osmahněte. Přidejte maso a za stálého míchání ho opečte dohněda. Poté přidejte worcesterskou omáčku a rajčatové pyré. Vmíchejte rozdrobené bujonové kostky, zalijte asi 400 ml vroucí vody a dobře promíchejte. Kastrol zakryjte a na mírném plameni vše duste asi 30 minut. Občas promíchejte. V průběhu dušení masa si připravte bramborovou kaši, brambory vařte doměkka v osolené vodě a vyšlehejte s máslem a mlékem. Bramborovou kaši rozprostřete (chcete-li použijte sáček s trubičkou ve tvaru hvězdy) na masovou směs a buď zapečte pod grilem dozlatova, nebo pečte půl hodiny při 200 °C.

Pořídíte z letáku

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj