×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Paštika z kuřecích jater
120 minut a více , Hlavní chod , Nízká náročnost , Česká , Pomazánky ,

Paštika z kuřecích jater

Co budu potřebovat

20 g másla Nyní v akci
1 malá cibule, nasekaná
2 stroužky česneku, nasekané
300 g kuřecích jater, očištěných a nakrájených na vetší kusy
60 ml brandy
125 g studeného másla navíc, nakrájeného na kostky Nyní v akci
60 ml smetany ke šlehání
sůl a čerstvě mletý pepř
80 g přepuštěného másla Nyní v akci
bageta a brusinky k podávání Nyní v akci

Jak na to?

1. Na pánvi rozpustím máslo, přidám cibuli a na středním plameni asi dvě minuty smažím. Přidám česnek a smažím ješte minutu. Nakonec přidám játra a smažím jednu minutu. Přiliju brandy a nechám chvilinku povařit.
2. Játrovou směs, studené máslo, smetanu, sůl a pepř rozmixuju dohladka.
3. Vzniklou směs přopasíruju přes jemné sítko a pak ji přendám do dvou kulatých misek o objemu 250 ml.
4. Paštiku přeliju přepušteným máslem a dám aspoň na dvě hodiny chladit do lednice. Podávám s bagetou a s kyselými okurkami nebo brusinkami.

Pořídíte z letáku

  • současná cena: 7,90 cena před slevou: 9,90
    sleva: −20 %

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

Pokud se ti recept líbí, sdílej nebo komentuj